Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «ad nauseam»

Cerca el terme al Termcat

1 de 3 de 3 termes 

ad nauseam loc.

Continua la prèdica arenga ficant el Borbó al mateix sac que els polítics del PSOE (segons ell, Joan Carles els protegeix) i aleshores recupera la sonsònia del l’educació en català i la resta d’arguments de pela amb trenta que repeteix *ad* nauseam*.

Avui - 13/2/2010

ad nauseam loc.

Que els arguments poden ser fascinants i, molt de tant en tant, originals, però totes les històries estan fetes, explicades i regurgitades *ad nauseam*.

Avui - 3/5/2013

ad nauseam loc.

Ja fa molt que Hollywood va reduir el seu cinema a la repetició *ad nauseam* d’una sèrie d’estereotips visuals i narratius, i un nombre creixent d’editors no ha parat de fer esforços per aconseguir que la novel·la agafi el mateix camí.

El País - 2/12/2015

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa